Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro09.02.2023 00:16


A A

Ce ar face România în situația unui cutremur?

Ce ar face România în situația unui cutremur?

Dezastrul din Turcia și Siria cauzat de cutremur a pus pe gânduri multă lume, care se întreabă ce s-ar întâmpla în țara lor într-o astfel de situație. Autoritățile din Turcia au anunțat că au fost găsiți peste 5000 de morți și cel puțin 8000 de persoane au fost salvate de sub dărâmăturile lăsate în urmă de cutremur. Specialiștii din construcții spun că foarte multe clădiri din Turcia au cedat din cauza standardelor scăzute care au fost folosite la ridicarea clădirilor. Jurnaliștii cotidianului nostru au stat de vorbă cu mai mulți dâmbovițeni pe care i-au întrebat cum ar arăta România într-o situație similară? Dacă respectă constructorii români standardele de siguranță? Și câte dintre aceste standarde nu sunt respectate din cauza corupției?

 

*Nu cred că suntem departe de Turcia. Noi am învățat multe lucruri de la ei, în special lucruri care țin de corupție. La noi nu se respectă legea când vine vorba despre construcții. Ați auzit dumneavoastră vreo sancțiune acordată de Inspectoratul de Stat în Construcții?

*Măcar acum să luăm aminte și să nu  ajungem și noi , Doamne ferește, într-o astfel de situație. Statul ar trebui să creeze niște organisme cu experți care să verifice și stadiul lucrărilor, recepții parțiale, până la recepția finală, niște oameni care au pregătirea necesară. Și să existe posibilitatea de a contesta de către terțe părți. Dacă eu văd lângă mine un bloc care se construiește cu materiale neconforme, să pot contesta acest lucru.

*Nu sunt un expert în construcții, dar am prins perioada comunistă la noi și știu cum se făceau atunci clădirile. Se făceau cu simț de răspundere, pentru că le era frică să fure. Uitați-vă și în Turcia, clădirile de pe vremea comuniștilor au rămas în picioare. De ce? Pentru că le era teamă să nu respecte standardele impuse.

*Nici nu vreau să mă gândesc ce ar fi la noi! Mă uit că unele blocuri, chiar și din centrul orașului Târgoviște, stau să se dărâme și așa. Nu cred că exagerez, arată foarte rău, iar un cutremur puternic cred că le-ar dărâma.

*Eu cred că nu ar fi probleme foarte mari. Uitați-vă în orașul nostru, sunt blocuri comuniste, cele mai multe construite după cutremurul din 77. Păi, aveau constructorii curaj să facă atunci vreo șmecherie? Acum, uitați-vă ce construcții se fac, sunt afectate și la cutremure mici. După 1990 au fost construcții haotice, pe bani puțini, au furat toți cum au putut.

*Este o mare tragedie ce s-a întâmplat acolo și cred că președintele Turciei, Erdogan va fi condamnat. Acest lucru nu-l văd posibil și în România, ca șeful statului să fie condamnat în urma unei astfel de tragedii. Sigur, Erdogan este de vreo 20 și ceva de ani conducătorul lor. La noi, Iohannis e de vreo 10 ani aproape, deci nu ar fi el vinovat, dar niciodată la noi, cei vinovați nu sunt pedepsiți. Ați văzut ce a spus Radu Văcăreanu? Într-un bloc din acela comunist nu s-ar duce nici măcar în vizită și el știe ce știe, este expert. Așa că la noi ar fi prăpăd, doar Dumnezeu ne poate feri de așa ceva.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Opinii din Dâmbovița despre creșterea inflației în România
Dâmbovițenii susțin decizia de a menține supermarketurile deschise și în weekend
Carnea de miel, un lux pentru mulți români în acest an de Paște
Cum fac față dâmbovițenii noilor scumpiri
Comasarea alegerilor locale și europarlamentare
Dâmbovițenii, îngrijorați de facturile mari de la utilități
România în Spațiul Schengen
Protestele angajaților din sistemul public, în vizorul opiniei publice
Factura la gaze în iarnă, cu prețuri plafonate
Restricțiile la plățile cash, luate la „bani mărunți”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Victoria electorală în Dâmbovița

Chiar dacă unii se vor supăra pe mine și mă vor acuza de partizanat, le spun cu toată sinceritatea că vor fi într-o profundă eroare. Și știți de ce? Pentru că orbiți, poate, de patimă politicianistă, nu vor să vadă, da, realitatea din teren.

Căci tocmai această realitate, pe care doar orbii nu o văd, mă determină să îi felicit tot cu sinceritate pe cei doi mari câștigători ai... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale