Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.03.2024 00:14

În Dâmbovița,


A A

Biblioteca Județeană "Ion Heliade Rădulescu", din ce în ce mai populară

Biblioteca Județeană

Ștefan Khalil


Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, conducerea Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu”  Dâmbovița, reprezentată de managerul Agnes Erich și șeful Serviciului Relații cu Publicul, Alexandru Ștefănescu,  au prezentat rezultatele  raportului de activitate pentru anul 2023.

Managerul Agnes Erich a anunțat o creștere semnificativă a numărului de utilizatori activi ai bibliotecii în 2023, în comparație cu anul precedent. Numărul a crescut de la 11.541 în 2022 la 11.855 în 2023. Această performanță depășește cifra inițială propusă de 9.000 de utilizatori.

Față de cifra pe care noi ne-am propus-o, de 9.000 de utilizatori, noi am mers pe o cifră de bun simț, pe care știam că o putem realiza și pe ceea ce spun statisticile la nivel de județ și la nivel de municipiu, vedem o creștere consistentă. Trebuie să vă spun faptul că la data de 31 decembrie 2023 totalul utilizatorilor activi ai Bibliotecii era de 18.766, reprezentând 21% din populația municipiului Târgoviște, și ne-am raportat la cifra pe care ne-a transmis-o INS și anume 87.810 locuitori, dar din câte știm noi nu mai sunt 87.000 de locuitori, ci sunt în jur de 66.000 de locuitori, deci atunci procentul ar fi mult mai consistent, dar bineînțeles că ne raportăm la cifra statistică transmisă de către INS”, a declarat Agnes Erich, managerul Biblioteci Județene „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița.

Tot managerul bibliotecii a subliniat importanța accesului online, remarcând o creștere substanțială a utilizării site-ului bibliotecii. Numărul accesărilor a crescut de la 97.969 în 2022 la   248.417 în 2023. Această ascensiune a fost alimentată, în parte, de lansarea unui nou serviciu de bibliotecă numit Cloud Library, care oferă utilizatorilor posibilitatea de a împrumuta cărți electronice.

În plus, managerul a adăugat că numărul total al utilizatorilor activi la sfârșitul anului 2023 a ajuns la 18.766, reprezentând 21% din populația municipiului Târgoviște. Totuși, a menționat că aceste cifre trebuie interpretate în contextul actualizării estimărilor populației, care indică o reducere la 66.000 de locuitori, ceea ce ar amplifica proporția   utilizatorilor bibliotecii în raport cu populația.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Semnale de recesiune
Depistat în trafic cu o viteză de 153 km/h, pe un sector de drum unde limita de viteză este de 50 km/h
Populația județului Dâmbovița, în declin
Dosar penal pentru șofer-pericol
Criză de medici la SAJ Dâmbovița
Scandalagii cercetați de polițiști
Avocatul Poporului, la Târgoviște
Înființarea substației de ambulanță la Dărmănești
Polițiștii, razii „în rafală”
Modernizare amplă la Grădinița din Dobra


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Dorul toxic după imperiul defunct (II)

Așa cum hoțul strigă hoții, în cazul individului reinstalat după cum au vrut mușchii săi pe tronul de la Kremlin, s-ar putea spune, cu evidentă putere a adevărului, parafrazând, că, ucigașul strigă ucigașii. Și ca să-i iasă sinistra pasență și-a pus la bătaie propaganda de sorginte bolșevică să inventeze niște…... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale