Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro31.03.2023 00:16

Fiindc bugetul din acest an pentru achiziționarea de carte este unul consistent,


A A

Biblioteca Județean și completeaz colecția de bibliofile

Biblioteca Județean și completeaz colecția de bibliofile
Alexandru Ștefnescu, șef Relații cu Publicul din cadrul Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rdulescu” Dmbovița

Potrivit lui Alexandru Ștefnescu, șef al Serviciului Relații cu Publicul, Biblioteca Județean „Ion Heliade Rdulescu” Dâmbovița a achiziționat spre finalul anului 2022 o carte tiprit la începutul secolului trecut, în Franța. Aceasta este dedicat Palatului Versailles și conține imagini cu el de la începutul secolului XX, fotografiile fiind originale și realizate cu cele mai bune metodele ale epocii. Conducerea Bibliotecii Județene Dâmbovița a transmis c bugetul din acest an pentru achiziționarea de carte este unul consistent, astfel, colecția de bibliofile va fi completat și cu alte ediții interesante, la fel și colecția de crți noi.

„Putem s ne mândrim cu o ediție deosebit pe care am achiziționat spre finele anului trecut. Este vorba despre un volum mare din folio, dedicat Palatului Versailles. Este editat de Biblioteca Central a Franței, la începutul secolului XX. Volumul nu este atât de mare întâmpltor, pentru c include circa 200 de planșe mari. Acestea conțin fotografii de epoc originale, realizate cu cele mai importante camere ale Palatului Versailles. Sunt foarte importante pentru istoria artei în esenț, pentru c ne arta cum era Palatul Versailles la începutul secolului XX. Considerm c este o achiziție deosebit și care completeaz colecția din ce în ce mai bogat de carte veche și carte bibliofil a Bibliotecii Județene. Pentru c în acest an dispunem de un buget consistent, o s ne completm colecția și v vom prezenta o alt lucrare deosebit cu caracter bibliofil la urmtoarea conferinț de pres”, a declarat Alexandru Ștefnescu, șef Relații cu Publicul din cadrul Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rdulescu” Dâmbovița.

 

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaºi categorie

Judeul Dmbovia - de la trecutul istoric la perspective n secolul XXI (partea a III-a)
Scufundare scandaloas a transportorului blindat Piranha n Dunre
Noi spectacole de mare impact la BABEL FEST
ncepe reabilitarea și modernizarea DJ 712 A Runcu - Ru Alb
10 unitți de nvțmnt vor fi modernizate
Județul Dmbovița – de la trecutul istoric la perspective n secolul XXI
Infrastructura rutier, n ampl reabilitare prin Programul „Anghel Saligny”
Ajutor pentru Spitalul Județean de Urgenț Trgoviște
Grev japonez n unitțile medicale din județ!
Festivalul Internațional Euro-Asiatic AMASIA, nființat la TrgoviștePolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Judeul Dmbovia - de la trecutul istoric la perspective n secolul XXI (partea a III-a)

i muli au constatat aceast realitate i cu prilejul recentelor „Zile ale judeului Dâmbovia”, zile în care am strbtut acest meleag de ar prin mai multe zri ale sale, prilej de a vedea la faa locului cum de la Potlogiul brâncovenesc i Getiul lui Gheorghe Zamfir, i „orașul aurului negru” Moreni, i Pucioasa, care pstreaz înc amintirea faimosului general Kiselleff, cel ce i-a descoperit... [citete tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citete tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale