Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro19.09.2023 00:15

Supărare sindicală mare la uzina din Moreni


A A

Automecanica, „jucată pe sârmă” de Unitatea Militară de la Bucov

Automecanica, „jucată pe sârmă” de Unitatea Militară de la Bucov

*„Este pentru prima dată în istoria fabricii când partea militară, MAPN, și mă refer la o unitate militară, a tratat în batjocură Uzina Automecania Moreni”

 

Liderul de sindicat din industria de apărare, Constantin Bucuroiu, ne-a declarat, în urmă cu puțin timp, că două dintre cele trei fabrici de profil din județ merg foarte bine, respectiv UM Mija și UPS Dragomirești, iar mai puțin bine ar merge Uzina Automecanica Moreni, care, pe lângă problemele generate de lipsa de contracte și comenzi, a avut parte și de neînțelegeri la acordul pe care trebuia să-l încheie cu MAPN.

Problema în sine nu a fost MAPN, ci o Unitate Militară, cea de la Bucov, din Prahova, reușind să dea mari bătăi de cap celor de la uzina morenară care nu s-au mai confruntat până acum cu o astfel de atitudine ostilă. Potrivit liderului de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, acordul cu MAPN, respectiv cu Unitatea Militară de la Bucov, s-a semnat doar la nivel de primă fază... „Trebuie acum să intervină cei de la audit și după aceea să revină la semnarea finală. Mai este o durere de cap”.

,,Uzina Mecanică Mija merge foarte bine, UPS Dragomirești este în faza în care trebuie să-și mărească capacitatea. Deci e foarte bine. Uzina Automecanica Moreni stă mai prost și asta și datorită atitudinii manifestate de o unitate militară din țară, de la Bucov, județul Prahova. Este pentru prima dată în istorie, și am 53 de ani de industrie de apărare, uzina are 55 de ani, deci este pentru prima dată în istoria fabricii când partea militară, MAPN, și mă refer la o unitate militară, a tratat în batjocură Uzina Automecania Moreni. Dacă MAPN a fost alături de Automecanica timp de 55 de ani și Automecanica a trăit datorită Ministerului Apărări Naționale, acum am întâlnit o unitate militară din cadrul MAPN care, o spun răspicat și îmi asum responsabilitatea la ceea ce spun, și-a bătut joc de noi. Cred că totuși undeva a existat un interes de a face acest lucru dar noi trecem peste lucrul acesta, ca și cum nu s-ar fi întâmplat, ne vom face datoria, vom face mentenanță ca un Centru Național de Mentenanță, cum suntem acum declarați, în așa fel încât să dovedim că noi chiar ne servim țara, ca să folosesc un termen militar”, a declarat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, președinte ASIAA.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

La 105 ani de la Marea Unire (I)
Modernizare energetică la Târgoviște
Târgoviștea strălucește din nou în luminițele sărbătorilor de iarnă
Drumul județean DJ 712 A Runcu - Râu Alb, aproape gata
Sărbătorile de iarnă, cu forțele de ordine în stradă
O Românie mândră
Ziua Națională a României la Târgoviște
„Donează sânge, salvează o viață!”
Județul Dâmbovița, reprezentat la Comitetului European al Regiunilor
Medicul pneumolog Ion Barbilian s-a retras din activitate, după 53 de ani


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La 105 ani de la Marea Unire (I)

S-au împlinit 105 ani de la înfăptuirea unui ideal/vis/năzuință, mai precis spus în limbajul istoricilor, proces logic, adică a României Mari. Căci și la 27 martie, la Chișinău, și la 28 noiembrie, la Cernăuți, și la 1 decembrie din anul de grație pentru români, 1918, deci în trei momente cruciale întemeietoare de Țară s-a produs Unirea cea Mare – toate aceste momente fiind de fapt, acte istorice... [citește tot...]
Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale