Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro29.08.2023 00:19


A A

Arhiepiscopia Târgoviștei, alături de victimele tragediei de la Crevedia

Arhiepiscopia Târgoviștei, alături de victimele tragediei de la Crevedia

*Preoții vor dona sânge, iar Centrul Eparhial se va ocupa de înmormântarea celor decedați și va dona câte 5.000 lei

 

 

În urma exploziilor de la stația GPL din Crevedia și cu binecuvântarea IPS Nifon, exprimându-ne din nou regretul pentru această tragedie, dar și pentru a fi alături de victimele acestui nefericit eveniment, Arhiepiscopia Târgoviștei se va ocupa de înmormântarea celor trecuți la cele veșnice și va dona câte 5.000 de lei familiilor celor decedați. În seara zilei de 27 august 2023, de la ora 21.00, preoții din Crevedia au mers la casa copiilor celor 2 decedați pentru a le oferi consiliere duhovnicească, urmând a continua acest demers și în perioada următoare. Începând de luni, 28 august 2023, preoții, însoțiți de credincioși care vor dori, din Eparhie, s-au organizat pentru a dona sânge pentru victimele ce au avut de suferit în tragedia de la Crevedia. De asemenea Arhiepiscopia Târgoviștei va fi alături de familiile care și-au pierdut casele, sprijinindu-le în reconstrucția sau reparația lor.

 

Mesajul IPS Arhiepiscop și Mitropolit Nifon

 

Am aflat cu mâhnire de exploziile de la stația GPL din Crevedia, județul Dâmbovița, tragedie ce a produs numeroase victime, mai ales din rândul pompierilor salvatori, o persoană pierzându-și chiar viața. Aceste tragice incidente au afectat puternic comunitatea noastră locală și au provocat multă suferință.

Suntem alături de toți cei afectați de explozii și de familiile lor, fiind gata de a contribui la sprijinirea și la ajutorarea lor. De asemenea, apreciem, cu deosebită recunoștință, intervenția eroică și necesară a pompierilor, precum și buna implicare a autorităților responsabile de gestionarea acestei situații.

Dumnezeu este alături de noi, fiind Cel ce ne iubește și pășește cu fiecare ființă umană, de-a lungul vieții, cu multă iubire și bunătate, în același timp, El este întotdeauna Cel ce ne susține, mai ales în necazuri și în încercări. De aceea, Îl rugăm să dăruiască grabnică vindecare tuturor celor răniți și mângâiere familiilor celor afectați de acest nefericit accident.

 

Cu binecuvântări,

NIFON,

ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Ministerul Educației va forma 100.000 de profesori în pedagogia digitală
Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți - 2023
Mobilități ERASMUS+ la Liceul de Arte „Bălașa Doamna”
Întristarea unui bogat
Niciun liceu cu 0% promovabilitate la Bac nu va mai avea clasa a IX-a
Autoritățile locale, preocupate de modernizarea unităților de învățământ
Singurătatea în bogăție
Hramul seminarului teologic ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur”
Performanță deosebită pentru târgovișteanul Darius Andrei Butuligă
UVT, între cele 8 centre regionale de orientare în carieră


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La 105 ani de la Marea Unire (I)

S-au împlinit 105 ani de la înfăptuirea unui ideal/vis/năzuință, mai precis spus în limbajul istoricilor, proces logic, adică a României Mari. Căci și la 27 martie, la Chișinău, și la 28 noiembrie, la Cernăuți, și la 1 decembrie din anul de grație pentru români, 1918, deci în trei momente cruciale întemeietoare de Țară s-a produs Unirea cea Mare – toate aceste momente fiind de fapt, acte istorice... [citește tot...]
Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale