Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro18.03.2024 00:15

Rezultatele obținute în agricultură, în județul Dâmbovița


A A

Agricultura a contribuit cu 7% la economia județului Dâmbovița în 2022

Ștefan Khalil


În cadrul ultimei ședințe a Colegiului Prefectural Dâmbovița, Vasile Ciocan, Șeful Serviciului din cadrul Instituției Prefectului, a prezentat ultimele rezultate raportate în județ, în agricultură. Potrivit acestuia, agricultura a jucat un rol important în economia județului, contribuind cu aproximativ 7% la valoarea adăugată brută. Cu o valoare în creștere de 3091,6 milioane lei în anul 2022, în comparație cu anul anterior, agricultura dâmbovițeană demonstrează o stabilitate notabilă, înregistrând o creștere modestă de 0,3% în termeni reali.

Datele analizate au relevat o dinamică mixtă în sectorul agricol: producția vegetală a înregistrat o ușoară scădere cu 0,7%, în timp ce producția animală a înregistrat o creștere de 1,2%. Cu toate acestea, terenul agricol, măsurând 244 mii ha la sfârșitul anului 2022 și cuprinzând diverse categorii precum teren arabil, pășuni, fânețe și livezi vii, continuă să ofere un potențial considerabil pentru dezvoltarea sectorului.

În ceea ce privește producția vegetală, accentul a fost pus pe cultura cerealelor boabe, cartofilor, legumelor și fructelor. Județul Dâmbovița se distinge prin producția sa  de legume, fructe și cartofi, plasându-se în rândul miilor producători din țară.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Semnale de recesiune
Depistat în trafic cu o viteză de 153 km/h, pe un sector de drum unde limita de viteză este de 50 km/h
Populația județului Dâmbovița, în declin
Dosar penal pentru șofer-pericol
Criză de medici la SAJ Dâmbovița
Scandalagii cercetați de polițiști
Avocatul Poporului, la Târgoviște
Înființarea substației de ambulanță la Dărmănești
Polițiștii, razii „în rafală”
Modernizare amplă la Grădinița din Dobra


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Dorul toxic după imperiul defunct (II)

Așa cum hoțul strigă hoții, în cazul individului reinstalat după cum au vrut mușchii săi pe tronul de la Kremlin, s-ar putea spune, cu evidentă putere a adevărului, parafrazând, că, ucigașul strigă ucigașii. Și ca să-i iasă sinistra pasență și-a pus la bătaie propaganda de sorginte bolșevică să inventeze niște…... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale