Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro01.07.2022 00:13

Cuvântul care zidește


A A

Adevăratele alegeri!

Adevăratele alegeri!

Evanghelia care se citește în această duminică în bisericile noastre ne pune înaintea ochilor relația noastră cu Dumnezeu și cu bogăția, ne amintește că nu putem sluji concomitent lui Dumnezeu și banului. Atunci când mintea și inima omului se preocupă de realizarea strict profesională, de goana după averi, creștinul scapă din vedere adevărata cale ce trebuie să o străbată spre Împărăția cerurilor, neglijând scopul cel mai important al vieții sale: intrarea în viața veșnică.

Evanghelia nu ne cere să disprețuim banul, ci să îi cunoaștem rostul: banul trebuie să slujească la realizarea vieții noastre, la dezvoltarea calităților noastre, la înțelegerea cu cei din familie, nu să devină patronul vieții și să ne îndepărteze de toate valorile și de cei dragi. Cel care ne spune că nu putem sluji simultan la doi domni, este Dumnezeu. Pe de altă parte, afirmația Domnului ne spune că suntem chemați să alegem pe cine punem pe primul loc în viața noastră: pe Dumnezeu sau banul, pe “mamona”.

De această alegere va depinde înțelegerea discursului legat de Providența divină (cfr. Mt. 6, 25-34).Criticând preocuparea noastră excesivă pentru averi, Mântuitorul ne amintește că viața și trupul sunt mult mai valoroase. Este o atenționare care ne privește, dat fiind faptul că preocuparea esențială a părinților constă în a le asigura copiilor confortul material necesar, ignorând aproape în totalitate educația lor religioasă.

Invitându-ne la rugăciune, Mântuitorul ne amintește că Tatăl nostru cunoaște lucrurile de care avem nevoie, îngrijindu-se de noi. De aceea ne îndeamnă: “Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și dreptatea și toate celelalte vi se vor alătura vouă“.

 

Pr. Flaviu Movileanu, Parohia Stolnicu din Târgoviște

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

"Sfântul Ierarh Nifon - primul sfânt canonizat în spațiul românesc"
Minivacanța de Sfânta Maria, la muzeele dâmbovițene
Școala de Vară din tinda bisericii „Maica Domnului - ocrotitoarea copiilor”
Sfântul Ierarh Nifon - Ocrotitorul Târgoviștei
Aspecte practice referitoare la sărbătoarea Sf. Ierarh Nifon
Festivalul „Peștera –Padina” revine în forță
Expoziția de pictură „Tandem Cromatic IV”
Schimbarea la față
„Obiectivele pentru Educație nu pot fi atinse decât printr-o reformă coerentă”
Elevi jandarmi în practică la Inspectoratul de Jandarmi Județean


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Sfidarea UDMR

George Coandă


Parcă ar fi în spiritul de rasă al maghiarilor – și vreau să fiu bine înțeles, nu sufăr de atitudini xenofobe și chiar nu am nimic de împărțit cu vecinii României dinspre soare-apune, ei, dimpotrivă, au cu românii -, și este vorba de afișatul spirit de superioritate și de sfidare al celor ce nu sunt de-un neam cu ei. Căci, așa nu putem explica sfidarea fățișă a UDMR,... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale