Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro12.09.2023 00:12

Secretarul de stat în Ministrul Transporturilor, Ionuț Săvoiu, transmite...


A A

Achiziție de trenuri pe bază de hidrogen pe ruta București - Târgoviște

Achiziție de trenuri pe bază de hidrogen pe ruta București - Târgoviște

În cadrul Forumului de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări – „Investing into a resilient tomorrow”, Secretarul de Stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Ionuț Săvoiu, a adus la lumină progresele semnificative în proiectul de achiziție a trenurilor pe bază de hidrogen, un pas important în modernizarea sistemului feroviar din România, spune acesta.

Ionuț Săvoiu a subliniat că modernizarea principalelor linii feroviare din țară va aduce beneficii considerabile pentru transportul de mărfuri și va spori predictibilitatea acestuia. Secretarul de Stat spune că noile îmbunătățiri vor avea un impact pozitiv asupra planificării investițiilor private în material rulant și terminale intermodale, consolidând astfel infrastructura de transport din România.

Un aspect subliniat în declarația sa a fost anunțul că proiectul pilot pentru achiziția a 12 trenuri electrice pe bază de hidrogen se află în plină desfășurare în faza de achiziție publică. Acest proiect inclusiv va furniza cele 12 trenuri, va asigura mentenanța acestora timp de cel puțin 15 ani și va furniza combustibilul necesar funcționării lor.

„Am avut ocazia să subliniez printre altele că modernizarea principalelor linii feroviare va permite condiții mai bune pentru transportul de mărfuri și va crește predictibilitatea acestuia. Acest lucru în mod evident va stimulat planificarea investițiilor private în material rulant și în terminale intermodale. Trenurile vor circula cu o cadența mărită pe calea ferată ne-electrificată de la București la Aeroportul Otopeni și de la București la Craiova, prin Pitești, precum și pe liniile ramificate către Târgoviște, Câmpulung Muscel și Curtea de Argeș”, a declarat Ionuț Săvoiu.

De asemenea, Ionuț Săvoiu a participat la panelul de dezbateri deschis de ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu și de Andrei Spînu, ministrul al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din Republica Moldova.

 

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

SANITAS a chemat Guvernul României în instanță
„Coaliția de guvernare PSD-PNL funcționează”
„PSD Târgoviște va câștiga toate alegerile viitoare”
„Maraton” de activități sociale și cultural sportive
„Dezvoltarea și susținerea fiecărei localități dâmbovițene nu țin cont de culoarea politică a respectivului primar”
Adoptarea noii Legii a pensiilor
Ministrul Justiției, despre Legea pensiilor
„Nu vom merge alături de PSD la alegeri”
Tur de forță în 13 organizații de pe Valea Ialomiței
„M-am liniștit! Eu credeam că PNL are 15% în Dâmbovița”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La 105 ani de la Marea Unire (I)

S-au împlinit 105 ani de la înfăptuirea unui ideal/vis/năzuință, mai precis spus în limbajul istoricilor, proces logic, adică a României Mari. Căci și la 27 martie, la Chișinău, și la 28 noiembrie, la Cernăuți, și la 1 decembrie din anul de grație pentru români, 1918, deci în trei momente cruciale întemeietoare de Țară s-a produs Unirea cea Mare – toate aceste momente fiind de fapt, acte istorice... [citește tot...]
Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale