Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro06.02.2024 00:16

În Dâmbovița...


A A

A început simularea pentru Evaluarea Națională

A început simularea pentru Evaluarea Națională

*După încheierea fiecărei probe, lucrările elevilor vor fi scanate și încărcate pe platforma națională dedicată evaluării digitalizate a lucrărilor scrise *Evaluarea se va realiza aleatoriu de către profesori evaluatori din alte județe, pentru asigurarea imparțialității

 

De ieri, 5 februarie, elevii de clasa a VIII-a din județul Dâmbovița au început simularea pentru examenul de Evaluare Națională. Prima probă scrisă a fost la Limba și literatura română, iar astăzi, 6 februarie, are loc simularea la Matematică.

În total, 4250 de elevi sunt așteptați să participe la simulare în 113 centre de examen din întregul județ. Elevii au acces în săli până la ora 8:30, iar probele încep la ora 09:00.

„Procedurile specifice examenului vor fi respectate cu strictețe pe parcursul simulării, iar timpul alocat pentru elaborarea unei lucrări scrise este de două ore. Sălile de clasă sunt echipate cu sisteme de supraveghere video și audio pentru asigurarea integrității procesului. Subiectele pentru simularea Evaluării Naționale sunt redactate sub forma unei broșuri față-verso, conform standardelor transmise de Ministerul Educației prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE)”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița.

După încheierea fiecărei probe, lucrările elevilor vor fi scanate și încărcate pe platforma națională dedicată evaluării digitalizate a lucrărilor scrise. Evaluarea se va realiza aleatoriu de către profesori evaluatori din alte județe, pentru asigurarea imparțialității.

Potrivit precizărilor Ministerului Educației, notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog, dar la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui, acestea pot fi consemnate. Rezultatele simulărilor vor fi comunicate pe data de 23 februarie 2024 și vor fi analizate la nivelul unităților de învățământ, inclusiv prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul claselor, ședințe cu părinții și consilii profesorale, care vor avea ca scop îmbunătățirea performanței școlare în perspectiva examenelor din vara acestui an.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar
Nouă achiziție de carte veche la Arhiepiscopia Târgoviștei
Copiii de la Centrul de zi „Sfânta Maria” în vizită la Mănăstirea Bâldana
Ajutor pentru Centrul de copii cu Autism și Sindrom Down „Sfânta Maria”
Meditație la Duminica a 3-a din Post
Încep înscrierile pentru clasa pregătitoare
Proiect de relocare a Grădiniței nr 2
Biblioteca Județeană „I.H Rădulescu” Dâmbovița, acreditată ERASMUS
Descoperiri inedite despre personalități istorice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Cine influențează politica de sănătate în UE?

Împreună cu Ana-Maria Stancu (jurnalist TVR - corespondent în Constanța) am încercat să prezentăm comunitatea celor care sunt interesați de politica de sănătate la nivel european, care interacționează fără vreo barieră teritorială sau lingvistică. Articolul este acum publicat de către EURACTIV România.

Politica de sănătate a Uniunii Europene este un domeniu care vizează îmbunătățirea... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale