Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.05.2024 00:14

Cedează România Ucrainei singurul sistem PATRIOT de apărare a țării?


A A

„Sindicatele din industria de Apărare nu sunt de acord cu viziunea cedării”

„Sindicatele din industria de Apărare nu sunt de acord cu viziunea cedării”

*„Ni se impune, sub o formă prietenească, să cedăm singurul sistem de apărare pe care noi îl avem, ceea ce nu este benefic pentru România”

 

Sindicatele din industria de apărare a țării, prin vocea președintelui ASIAA, Constantin Bucuroiu, nu sunt de acord cu cedarea singurului sistem funcțional de apărare Patriot al României către țara vecină Ucraina aflată într-un război crunt cu invadatorul, Rusia . România mai are trei sistem de apărare Patriot care sunt în curs de operaționalizare, iar alte trei astfel de sisteme urmează să fie primate de statul român.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr a declarat că sistemul PATRIOT operațional în România este indispensabil, iar discuția privind cedarea unei astfel de baterii către Ucraina va fi analizată în Consiliul Suprem de Apărare  a Țării (CSAT). Liderul de sindicat din industria de apărare salută poziția rezervată a ministrului Apărarii pe acest subiect fierbinte, dar susține că  atunci când un sistem Patriot se cumpără cu bani publici, iar costul este foarte mare, ,,este normal ca cel care ia decizia să fie poporul, nu X sau Y’’.

,,Din punctul meu de vedere din războiul din Ucraina nu este decât un singur câștigător și acela este SUA. Restul suntem cei care contribuim la suportul financiar al acestui război, dar fiind într-o alianță și respectând regulile prevăzute într-o alianță este clar că trebuie să participăm și să contribuim cu ceva. Ce nu este corect pentru România și pentru securitatea României este faptul că ni se impune, sub o formă prietenească, să cedăm singurul sistem de apărare pe care noi îl avem, ceea ce nu este benefic pentru România... Și nu este benefic din mai multe puncte de vedere, atât ca viziune a Rusiei asupra sprijinului pe care îl dăm Ucrainei pentru că oricând poți deveni țintă și în al doilea rând să nu uităm că scutul de la Deveselu nu apără România. Scutul de la Deveselu apără Vestul. Deci noi trebuie să luăm în considerare că avem un sistem Patriot pe care l-am cumpărat cu bani grei, cu sudoare poporului. Ar trebui să ne gândim ce facem în continuare să avem nu unul, ci 4-5 sistem de apărare Patriot care să ne protejeze și pe noi. Deci noi, sindicatele din industria de apărare, nu suntem de acord cu viziunea cedării. Atunci când un sistem Patriot se cumpără cu bani publici este normal ca cel care ia decizia să fie poporul, nu X sau Y. Poziția ministrului Apărării mi-a plăcut, este corectă pentru că a spus că în momentul de față România nu poate ceda acest sistem. Este o poziție corectă, și a lui și a premierului. În ceea ce privește președintele României eu văd aici un gest de clemență și plecăciune în fața Porții... pentru sprijin în înalta funcție pe care și-o dorește din tot sufletul și îmi asum ceea ce spun’’, ne-a declarat, ieri, președintele Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică (ASIAA), Constantin Bucuroiu, lider de sindicat la Uzina Automecanica Moreni.

 

 

 

Violeta Stanciu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Salvați Salvarea!
„Nu rezolvăm problema economică în România crescând taxe”
PSD Dâmbovița, final de analiză în teritoriu
Teren modern de sport, construit prin PJDL
Pensionarii, nemulțumiți de pensiile care nu țin pasul cu inflația
Lucrări avansate la DN 7 Bâldana - Titu
Contabilii cer eliminarea E-TVA și oprirea „dictaturii fiscale”
Finanțarea pentru medicii de familie și cei din Ambulatoriu
Privatizarea Automecanica Moreni, o misiune (im)posibilă
„Codul Fiscal se schimbă de sute de ori pe an”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Importanța identificării candidatului ideal

Resursa umană este capitală în succesul unei afaceri, iar descoperirea talentelor de pe piață este un mecanism cu multe variabile. Desigur, fiecare companie își identifică o metodologie de recrutare, în care sectorul de activitate și poziționarea celui angajat în organigrama operațională dictează regulile jocului.

Scopul acestui material nu este însă de a discuta cele mai... [citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale