Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro16.04.2024 00:17

ITM Dâmbovia precizează:


A A

„Ridicarea adeverințelor de vechime, exclusiv de la angajatori”

„Ridicarea adeverințelor de vechime, exclusiv de la angajatori”

În contextul unei prezențe numeroase, la ghișeele instituției, a dâmbovițenilor aflați în căutarea dovezilor de vechime, Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița revine cu câteva precizări importante, cu privire la documentele pe care le poate elibera.

În funcție de necesitățile solicitanților, ITM Dâmbovița poate elibera, adeverințe de vechime pentru persoanele care nu au avut carnet de muncă, ori care l-au pierdut, sau au perioade lipsă din acesta, NUMAI pentru perioade lucrate anterior datei de 31.12.2010, la angajatori cu sediul social în județul Dâmbovița, cu capital privat, cu activitate depusă dupa iunie 1990. Persoanele pentru care găsim în bazele de date aceste dovezi de vechime, pot solicita, cu buletinul, prin completarea unei cereri tip și achitarea unei taxe de 20 de lei, respectivele adeverințe. Menționăm că acestea pot fi eliberate doar după ce titularii carnetelor de munca declară la Monitorul Oficial pierderea acestora.

„Începând cu 01.01.2011, o dată cu abrogarea Legii nr. 130/1999, ridicarea adeverințelor de vechime pentru perioadele lucrate începând cu acel moment, se face EXCLUSIV de la angajatori sau de la detinătorii legali ai arhivelor acestora. În cazul încetării activității angajatorului, există obligația pentru deținătorii documentelor ori a succesorilor în drepturi ai acestora, de a elibera adeverințe pe baza dovezilor pe care le dețin, dacă acestea se referă la drepturi care îl privesc pe solicitant. Inspectoratele teritoriale de muncă pot elibera, pentru perioade lucrate după data de 01.01.2011, în urma unor solicitări prealabile, care constau în depunerea unei cereri tip, prezentarea documentului de identitate și a plății unei taxe de 20 de lei, doar un  extras din baza de date electronică, privind registrul general de evidență a salariaților. Din respectivul Extras de REVISAL rezultă calitatea de salariat a unei persoane, dar fără ca acest document să aibă valoarea unei adeverințe de vechime”, a transmis Marius Lixandru, Inspector Șef ITM Dâmbovița.

 

 

 

RODICA VASILIUComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Dorul toxic după imperiul defunct (II)
Reabilitare rutieră de amploare
Dezastru ecologic pe Râul Ialomița
Eveniment la Universitatea „Valahia” din Târgoviște
Incendiu la Târgoviște
O păcăleală nu ține cont de profesionalism
Dorul toxic după imperiul defunct (I)
Investiții importante inaugurate la Băleni
Activitate cu tinerii la Centrul Social-Cultural al Parohiei „Sf. Nifon”
Probleme grave ale pensionarilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Dorul toxic după imperiul defunct (II)

Așa cum hoțul strigă hoții, în cazul individului reinstalat după cum au vrut mușchii săi pe tronul de la Kremlin, s-ar putea spune, cu evidentă putere a adevărului, parafrazând, că, ucigașul strigă ucigașii. Și ca să-i iasă sinistra pasență și-a pus la bătaie propaganda de sorginte bolșevică să inventeze niște…... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale