Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



13.09.2022 00:15

Președintele Federației Sindicatelor din Agricultură, Florin Istrate, semnalează de la Târgoviște


A A

„Legislația din România, în loc să ajute fermierii, mai rău îi încurcă”

„Legislația din România, în loc să ajute fermierii, mai rău îi încurcă”

*„Cea mai mare problemă pe care o au fermierii o reprezintă piața de desfacere și aceste legi haotice” *„Posibilități de a transmite nemulțumirile fermierilor avem, dar ele trebuie luate și în seamă nu doar transmise și trecute cu vederea”

 

Pe lângă furia naturii care le dă din când în când mari dureri de cap fermierilor, iar aici ne referim la seceta pedologică, grindina, vijeliile și inundațiile provocate de ploile torențiale, agricultorii români sunt nevoiți  să experimenteze și efectele unei legislații haotice care mai rău îi încurcă decât îi descurcă. Prezent la recentul „Târg al produselor românești” de la Direcția Agricolă Dâmbovița, președintele Federației Sindicatelor din Agricultură, Florin Istrate ne-a dezvăluit problemele cu care se confruntă în momentul de față fermierii dâmbovițeni, lucru valabil de altfel și la nivel național.

Una dintre legile aberante din agricultură este, în opinia sindicalistului Florin Istrate,  legea 292/2018 care se referă în special  la centrale nucleare și la produse folosite la aceste centrale, potrivit căreia o mică platformă de dejecții este interpretată ca fiind platformă de eliminare a deșeurilor, în condițiile în care gunoiul de grajd este un îngășământ folosit în agricultură și nicidecum un deșeu, susține Florin Istrate. Cu toate piedicile puse de legislația din domeniu, liderul de sindicat din agricultură spune că  fermierii din Dâmbovița sunt din ce în ce mai mulți, iar acest lucru se datorează și fondurilor europene pe care aceștia pot să le acceseze.

,,Avem o legislație haotică prost implementată în România care în loc să ajute fermierii care vor să facă ceva mai rău îi încurcă. Exemple concrete... o lege aberantă unde crescătorii de animale trebuie să plătească taxă pe adăpat, avem niște legi care au apărut anii trecuți, legea mirosurilor care este greu de gestionat dar ușor de amendat crescătorii de animale. Avem o lege haotică 119/ 2014, care încurcă crescătorii să-și desfășoare activitatea. Din ce pot eu să vă spun, fermierii din Dâmbovița sunt din ce în ce mai mulți, Dâmbovița este un județ campion la fonduri europene, cei mai mulți fermieri mici sunt beneficiari ai măsurilor 6.3 și 6.1 «Instalarea tinerilor fermieri», fonduri europene care îi ajută pe fermieri să se dezvolte. Cea mai mare problemă pe care o au fermierii o reprezintă piața de desfacere și aceste legi haotice... Direcția de Finanțe, de o săptămână, a introdus plata cu POS-ul în condițiile în care Fiscul recomandă tuturor comercianților să introducă plata cu cardul!’’, ne-a declarat președintele Federației Sindicatelor din Agricultură, Florin Istrate.  

 

 

Violeta Stanciu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier nou în zona de sud a județului Dâmbovița
Doi primari PNL și singurul primar USR au trecut la PSD Dâmbovița
Organizația PRO România Dâmbovița se alătură PSD
Florea Mușat, primarul comunei Băleni, a trecut la PSD Dâmbovița
Potlogi va beneficia de 43 km de rețea de apă și 27 km de rețea de canalizare
PSD Găești anunță planul electoral
Gura Foii va avea apă și canalizare în scurt timp
Centura ocolitoare, în drum spre finalizare
Investiții în infrastructură pentru anul 2024
Necesitatea plafonării prețurilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale