Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro31.01.2024 00:16

Fonduri europene destinate cadrelor didactice


A A

80 de milioane de euro pentru dezvoltarea competențelor digitale

80 de milioane de euro pentru dezvoltarea competențelor digitale

Potrivit conducerii Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița, 100.000 de profesori din întreaga țară vor beneficia de fonduri europene în valoare de 80 de milioane de euro pentru dezvoltarea competențelor digitale. Inspectorul școlar general adjunct al IȘJ Dâmbovița, Dan Alexandru Tică, a confirmat că Ministerul Educației, condus de ministra Ligia Deca, va iniția un program extins de instruire în pedagogia digitală.

Programul face parte din apelul de proiecte „Pedagogie digitală pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență. În cadrul acestui proiect, profesorii vor avea oportunitatea să-și dezvolte competențele digitale, să utilizeze eficient resursele digitale și să le integreze în procesul de învățare.

Inspectorul Dan Alexandru Tică a explicat că măsura este deosebit de benefică pentru profesorii din zonele rurale și medii defavorizate, având ca obiectiv reducerea decalajului digital și asigurarea unei educații de calitate la nivel național. Programul de instruire se va derula până în septembrie 2025, oferind profesorilor posibilitatea de a se adapta la noile tehnologii și metodologii de predare.

Ministerul Educației a lansat în consultare publică Ghidul solicitantului, adresându-se instituțiilor de învățământ superior și furnizorilor publici sau privați de formare continuă. Aceștia pot depune proiecte atât individual, cât și în parteneriat, iar eligibilitatea se bazează pe capacitatea managerială, expertiza în domeniu și experiența anterioară în formarea continuă a cadrelor didactice.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar
Nouă achiziție de carte veche la Arhiepiscopia Târgoviștei
Copiii de la Centrul de zi „Sfânta Maria” în vizită la Mănăstirea Bâldana
Ajutor pentru Centrul de copii cu Autism și Sindrom Down „Sfânta Maria”
Meditație la Duminica a 3-a din Post
Încep înscrierile pentru clasa pregătitoare
Proiect de relocare a Grădiniței nr 2
Biblioteca Județeană „I.H Rădulescu” Dâmbovița, acreditată ERASMUS
Descoperiri inedite despre personalități istorice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Cine influențează politica de sănătate în UE?

Împreună cu Ana-Maria Stancu (jurnalist TVR - corespondent în Constanța) am încercat să prezentăm comunitatea celor care sunt interesați de politica de sănătate la nivel european, care interacționează fără vreo barieră teritorială sau lingvistică. Articolul este acum publicat de către EURACTIV România.

Politica de sănătate a Uniunii Europene este un domeniu care vizează îmbunătățirea... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale