Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro20.05.2024 00:17

Festivalul BABEL Târgoviște, ediția a XII-a, va avea loc în perioada 10-16 iunie 2024,


A A

7 zile de festival, 30 de spectacole, 10 filme de artă - sinteza BABEL 2024

7 zile de festival, 30 de spectacole, 10 filme de artă - sinteza BABEL 2024

*„90% din țările care participă, sunt de pe 4 continente, este o ocazie unică pentru cei care iubesc teatrul în primul rând să vadă cum arată teatrul în alte spații geografice”

 

La Teatrul „Tony Bulandra” din Târgoviște pregătirile pentru deschiderea Festivalului Internațional al  Artelor Spectacolului Babel, care va avea loc în perioada 10-16 iunie 2024, sunt în toi! Organizatorii au pregătit și în acest an un program dens și variat care aduce la Târgoviște participanți din peste 30 de țări, peste 50 de evenimente ce se desfășoară în 15 de locații, în care sunt așteptați  zilnic peste 5.000 de spectatori, artiști și profesioniști din domeniul teatrului.

Prima conferință de presă dedicată acestui eveniment cultural de înaltă ținută, care a propulsat Târgoviștea în elita festivalurilor valoroase  de teatru din lume,  a avut loc vineri, 17 mai 2024, în foaierul Teatrului Tony Bulandra Târgoviște, fiind susținută de Mihai Constantin Ranin,  managerul teatrului,  de Eva Berciu, asistent - președinte Festival, Liviu Cheloiu, producătorul Festivalului  Babel și  Mircea Silaghi, directorul artistic al Teatrului Tony Bulandra.

CONEXIUNI  este tema Festivalului Babel 2024, care este finanțat de Primăria Municipiului Târgoviște și de Ministerul Culturii, alături de care au venit ca sponsori Unicredit Bank, Rondo Carton, Cicom, CAR Învățământ Târgoviște, Rotari Club Târgoviște, lista fiind deschisă până când va bate „gongul” festivalului.

Companii de renume din domeniul artelor spectacolului, regizori români și străini, critici, operatori din turismul cultural local și regional, operatori culturali străini, mii de spectatori din comunitatea locală, regională și internațională se întâlnesc la Târgoviște pentru a sărbători, pe parcursul a șapte zile, creația și creativitatea artistică în cadrul unui eveniment cultural ce urmărește promovarea reperelor valorice valabile la nivel mondial.

„Festivalul Babel a ajuns la cea de-a XII-a ediție, puteam să ajungem la a -15, a -16- a dar am avut pandemia, am avut dispariții din zona culturală târgovișteană, reapariții… Sigur lucrurile nu se întâmplă în realitate cum ni le imaginăm noi și în tempoul pe care încercăm să-l dăm noi culturii românești. Festivalul Babel, din punct de vedere al conceptului, al participărilor internaționale, este cam al doilea festival din România. 90% din țările care participă, sunt de pe 4 continente, este o ocazie unică pentru cei care iubesc teatrul în primul rând să vadă cum arată teatrul în alte spații geografice. Tema din acest an este CONEXIUNI. Într-o perioadă în care se pierd conexiunile, noi crezând că suntem foarte conectați la tot ce este cultură, realitate, politică, dar se pare că nu. Ar trebui dublată populația orașului pentru ce program avem. Închei prin a mulțumi d-lui primar Cristian Stan și d-nei viceprimar Monica Ilie cu care am avut o colaborare foarte bună și am avut liniște în teatru. Vreau să mai mulțumesc Ministerului Culturii care deja recidivează. Noi am intrat practic pe o listă în care ei simt nevoia să subvenționeze lucrurile importante care se petrec în România”, a declarat Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului Tony Bulandra Târgoviște.

 


Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Întreruperi de energie electrică programate
Problemele persoanelor vârstnice, în centrul atenției autorităților
Restricții rutiere din cauza caniculei
Care neutralitate?
Activarea punctelor de prim-ajutor în timpul caniculei
Culturile afectate de furtuni, în vizorul Colegiului Prefectural
Coaliția și-a adjudecat un succes „à la Pirus” (II)
Infrastructura rutieră din jurul școlilor, în reabilitare de amploare
Festivalul Rhododendronilor, la Peștera
Prefectul Județului, avertizare de caniculă


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Care neutralitate?

A scrie editoriale e un lucru fantastic. Poți să lansezi idei, dar și să explici teorii, care de cele mai multe ori sunt știute, dar imposibil de exprimat deschis în spațiul public. Pentru astăzi am ales tema neutralității, cu precădere cea de la nivelul Republicii Moldova. Sub deviza „noi suntem între două mari blocuri, cel Vestic și cel rus”, Republica a bâjbâit de la independența obținută... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale