Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro17.06.2014 07:13


A A

Problemele dâmbovițenilor, pe masa Avocatului Poporului

Problemele dâmbovițenilor, pe masa Avocatului Poporului
Ioana Enache, expert coordonator Avocatul Poporului

❚ Cele mai întâlnite reclamații din Dâmbovița se referă la atitudinea și întârzierea răspunsurilor pe care ar trebui să le ofere autoritățile publice ❚ Cei care reclamă sunt în general pensionari

 

PETRE DRĂGUȚOIU


Ieri, 16 iunie, timp de patru ore, reprezentantul instituției Avocatul Poporului s-a aflat la Târgoviște, pentru problemele dâmbovițenilor. Ioana Enache, expert coordonator al instituției, a răspuns petiționarilor și le-a oferit explicații. Printre problemele cel mai frecvent întâlnite în județul nostru se numără atitudinea unor autorități care nu răspund cererilor cetățenilor în termenul legal sau transmit răspunsuri și nu rezolvă nimic.

 

La acestea se adaugă numeroase cereri și demersuri, de regulă pentru eliberarea unor adeverințe, acte fiscale sau nesoluționarea petițiilor, cei care reclamă fiind în general pensionari. Ca exemplu, Ioana Enache ne-a expus cazul unui dâmbovițean, beneficiar de pensie anticipată parțial, care a cerut recalcularea pensiei pe 19 februarie 2013, iar până în luna mai 2014 nu i se aplicase indicele de corecție prevăzut de lege.

 

Numai după ce s-a adresat instituției Avocatul Poporului problema a fost rezolvată, petiționarul primind și decizia autentificată. Alte cereri, numeroase, se referă la unele drepturi ale persoanelor cu handicap, aplicarea legilor proprietății și accesarea despăgubirilor legale.

 

Acordarea audiențelor este gratuită, iar cererile sunt scutite de taxa de timbru. Este indicat ca persoanele care solicită audiențe să prezinte și documente (în copie) referitoare la problema sesizată. Nu intră în competența instituției Avocatului Poporului actele autorității judecătore ști, ale Parlamentului, președintelui sau ale guvernului.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Traseele turistice, în atenția jandarmilor montani
ANAF continuă implementarea măsurilor de protecție a angajaților și contribuabililor
Primăria Băleni a împărțit materiale de protecție persoanelor bolnave din comună
Operatorii economici din județul Dâmbovița au primit plățile pentru șomaj tehnic
Drum lin printre stele, Viorel Nicolescu!
S-a stins din viață d-nul dr. BĂRBULESCU CĂTĂLIN
Dezinfectarea localității, în atenția autorităților
Se deschid Parcul Chindia, Grădina Zoo și piețele din Târgoviște
COVID-19 confirmat la un diacon al Catedralei eparhiale
"Consultații juridice"... pentru contestarea amenzilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Brandul de media sau chiar mai mult?

DAN LUCA


 

Activând în domeniul comunicării, cercetarea asupra evoluției presei europene m-a fascinat de ani de zile. Am considerat că este bine să ne exprimăm gândurile deschis, iar articolele precum ″Presa viitorului″ (din PR Romania) sau ″Jurnalistul Twitter și finanțarea sa″ au avut un impact plăcut la timpul lor.

 

De câteva săptămâni, în calitate de vicepreședinte al Grupului... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale